Hallo allemaal,

door Henri Derksen

Iedereen hartelijk welkom op de Big Ben Club regiobijeenkomsten in Nederland. Zoals intussen welk bekend probeer ik zo veel mogelijk regio's en andere Acorn (Atom) en RISC OS Gebruikers bijeenkomsten te bezoeken. Op veel van die bijeenkomste is het in de maand januari vaak behoorlijk druk. Sommigen houden dan nieuwjaarsborrel, en anderen combineren dat met hun jaarlijkse verplichte ledenvergadering. Ik was werkelijk verbaasd hoe groots de borrel op de 1e dinsdag in Almelo was opgezet. Iedereen nam regelmatig een hapje en een slokje in het computer lokaal in de school aan de Maardijk. En daarbij werd er flink gepraat en gelachen.

Dat men ondertussen ook hee serieus bezig kan zijn blijkt uit foto twee waar Freddy Huttner een ethernet-router van nieuwe software voorzit. Daartoe moest de kast open om het Compact Flash-kaartje er tijdelijk even uit te halen om hem in ene kaartlezer/schrijver van nieuwe software te voorzien. Daarna het kaarte weer in de router teruggeplaatst om vervolgens de software instellingen te gaan finetunen. En aan het einde van de avond ging het kastje weer dicht.

Nieuwjaarsborrel regio Almelo Serieus werk tijdens de borrel
'Nieuwjaarsborrel regio Almelo' en 'Serieus werk tijdens de borrel'

Ook op de andere regiobijeenkomsten werden gezellig samen oliebollen genuttigd. Maar behalve gezellig, kan het soms ook flink tegen zitten. Zo moest de spreekbeurt Digitaal Multi Meten (mag ook analoog ;-) deel 3 op donderdagavond 18 januari 2007 in Rijswijk (Z-H) volledig afgelast worden vanwege het weeralarm met windkracht 10 met zeer krachtige sindstoten en stortbuien. En vervolgens mag je de week daarop ijs van de autoruiten krabben, wat veel normalers is dna zo'n herfststorm in januari.

De kop is er weer af, en we gaan er met z'n alleen weer een gezellig RISC OS en Acorn Retro jaar van maken, met hopelijk weer een RISC OS Expo 2007. Voor wie dat ook wil, de Engelse taal redelijk machtig is, over telefax, internet en wat vrije tijd beschikt, wil ik vragen om je op te geven voor de organisatie van zo'n ouderwets gezellige Landelijke Dag. Immers als we niets doen dna komt ie er niet. Hoe meer vrijliggers zich hiervoor opgeven, des te geringer wordt je taak en aandel, en des te makkelijker is het voor ieder individu, en daarmee voor ons allemaal samen. Het spreekwoord, vele handen maken licht werkt gaat nog altijd op. Ik wil zoals altijd wel weer het Regio Oost en het netwerk-gebeuren op me nemen. Maar andere zaken moeten ook van de grond komen, dus geef je op bij het Hoofd Bestuur, of bij mij. Voor de contact-adressen zie de colofon elders in deze uitgave.

Tot weder-mails/-ziens,

Met een vriendelijke groet van Henri Derksen,

Big Ben Club Regio Co&ordinator.

"De smeerolie van het club gebeuren ;-)"