van Demon naar XS4ALL
door Kees Grinwis

Alle Demon Internet gebruikers zijn, als het goed is, inmiddels al wel op de hoogte dat Demon Internet Nederland overgenomen is door XS4ALL. Zoals een goede kwaliteitsprovider hoort te doen neemt XS4ALL de tijd om deze gebruikers te migreren naar hun eigen diensten.

Voor RISC OS gebruikers die gebruik maken van de ANT Internet Suite is er echter wel iets om extra op te letten, omdat zij een extra wijziging moeten doen in hun instellingen. Zonder deze aanpassing is het zelfs niet meer mogelijk om mail op te halen, iets waar ik recent achter kwam. De standaard instelling van de ANT Internet Suite is namelijk zo dat er voor POP3 default een enigszins verouderd protocol gebruikt wordt, iets dat overigens altijd mogelijk was op de servers van Demon Internet.

Aangezien XS4ALL nu deze servers overgenomen heeft en nu, blijkbaar, hun eigen POP3 servers gebruikt is het nu nodig om bij de mail-instellingen op te geven dat er een bepaalde POP3 mogelijkheid gebruikt moet worden.

Om dit in te stellen moet het volgende gedaan worden:

Hieronder is een schermafbeelding te zien van de mailconfiguratie, let op dat alleen de server instelling aangepast moet worden, alle andere instellingen moet je zo laten staan als ze reeds stonden.

mailconfiguratie

Screenshot van de mailconfiguratie