Mijn desktop (2)

door Willem Arends

Op verzoek van Wim Hendriks heb ik 'n verhaaltje geschreven over mijn desktop.

Screen
Ik gebruik 'n 19' scherm bij mijn Iyonix Panther met 'n resolutie van 1280 x 960 bij 70Hz en 16 miljoen kleuren.

Naast de ikonenbalk gebruik ik ExtraBar voor tekstinvoer en WimpBar2 om op 'n, voor mij, overzichtelijk manier applicaties en bestanden snel te kunnen benaderen.

Wb2l

Onder Boot zit de configuratie en de mappen van de boot-file, Toolz geeft toegang tot veelgebruikte apps. Onder Iyonix zitten beheer-gerelateerde zaken, Nieuw is voor downloads, DTP, Internet en Websites spreken voor zich, lijkt me, Angeline bevat alles wat met haar werk te maken heeft en waar ik voor zorg en Adressen bevat verschillende spreadsheets met adresgegevens.

Wb2r

Post bevat alle papieren correspondentie, Privé bevat spelletjes, finaciën en persoonlijke dingen, RAR is de beroepsvereniging van Angeline waarvoor ik PR doe, 10eP is mijn school, Muziek bevat het archief, songteksten en bladmuziek voor gitaar, MP3's en Audio informatie. Onder plaatjes staan alle foto's en ander grafisch werk, Toolz is hetzelfde als aan de linkerkant, zodat ik er altijd ergens bij kan en AW's zijn ArtWorkbestanden waaraan ik bezig ben (ik heb AW nog niet zo lang en het is 'n hele steile leercurve, phew!!)

De achtergrond wordt verzorgd door BackGroundControl waardoor ik op gezette tijden 'n ander plaatje zie. De backdrops zijn 'n selectie van de vele foto's die ik maak op vakantie, tijdens wandelingen en fietstochten e.d. Dit plaatje is 'n zonsondergang boven de Adriatische zee.

M'n ikonenbalk staat meestal vol.

Ib1
Van links naar rechts: CD, back-up harde schijf (80Gb), harde schijf (40Gb), harde schijf van de Risc PC (80Gb), USB-stick, floppy disc, map met foto's van dit schooljaar op de PC via LanMan98, mijn documenten op de PC via LanMan98, de apps-folder, de RAM-schijf (20Mb), Black Hole 2 (prullenbak), de HP-Pro printer (ikoon gebietst van de HP-site) op de PC aangestuurd door Uniprint, Aemulor, NetFetch, FSI-batch, EasyView (eigen ikoontje) en aan de andere kant staat
Ib2
Toolsvert ArtWorks, PictureIndex (waarmee ik fotoreportages maak voor websites), PhotoDesk, PipeDream, Impression, EasiWriter, FTPc, Fresco (eigen ikoon), Messenger-Pro, Change FSI, StrongEditor, Shanghai (altijd als ik klaar ben mag ik 'n spelletje), Spark, Draw, Paint, Organiser, Display en Task.

Ik maak gebruik van Apple-tools

Toolshor

Ik heb 'n hekel aan ikonen op m'n scherm (ook op de PC wil ik 'n schoon scherm). Zoals Wim in z'n artikel al schreef: als je eenmaal bezig bent kun je blijven verrtellen, maar ik denk dat ik het belangrijkste wel gemeld heb. Als je meer wilt weten schroom dan niet om je vragen te stellen, ik geef graag antwoord.

Met vriendelijke groet, Willem Arends (risc-wlm@planet.nl)