Weense avond in Antwerpen

door Henri Derksen

Hallo allemaal,

(vergroot foto's door er op te klikken)

foto 1449 foto 1455 Op vrijdagavond 28 december 2007 zijn Rien Mertens en Henri Derksen naar de bijeenkomst van RISC OS.be in Deurne bij Antwerpen geweest. Daar werd ene Weense avond gehouden. Steve Royd-Marker heeft een Weens koffiezetapparaat ontworpen en gebouwd, en dat werd op deze avond getoond en gedemonstreerd. Zie bijgaande foto's. Het levert zeer sterke koffie af, waar je beslist een tijdje van wakker blijft. Dat laatste hadden wij wel nodig, want we reden pas om 01:17 uur weg en de rit duurt ruim 2 uur! Dus ook een 2e bakje koffie ging er bij menigeen heel graag in. Maar behalve koffie hadden Steve en Frank ook gezorgd voor verschillende soorten koekjes en zalige Belgische bonbons. Alle vaste bezoekers kregen een doosje pralines en een klein geurkaarsje in bijenkorfmodel mee. Die laatste is eigenlijk zonde om aan te steken.

Maar dit was nog niet alles, want we hebben zeer lang interessant gecomputerd en gepraat met z'n allen. Er was een nieuwe bezoeker die een 2e hands Acorn RiscPC via EBay gekocht had met de nodige vragen. Zo kwamen we er achter dat zijn Castle USB kaart niet goed samen wil werken met de eveneens van Castle afkomstige sStorm32 SCSO-kaart. Dat komt omdat voor USB gebruik van !SoftSCSI gebruik gemaakt wordt, en dat bijt natuurlijk met een echte SCSI-kaart. Met de nodig unplug commando's hebben we zijn machine weer werkbaar gemaakt.

foto 1450 Ook Rien Mertens had zijn continue in ontwikkeling zijnde windmolen 230 Vac~ inverter meegebracht en wilde met de A9home daarvan instelgegevens via RS232 uitlezen en instellen. Daarvoor had ie ook een regelbare voeding meegenomen om zo de opbrengt van een windmolen te simuleren.

Uiteraard waren er op diezelfde machine ook nog netwerkinstellingen die aandacht verdienden om goed te kunnen internetten op de clubavonden in het bovenzaaltje van de computerwinkel waar wij altijd zeer gastvrij ontvangen worden.

foto 1451 foto 1452 Mark Goossens actief en belgen in gesprek

Wij hebben met een klein groepje een zeer interessante avond beleefd, welke de grote afstand rijden zeker de moeite waard maakte. Daarom kunnen we iedereen aanraden eens naar Antwerpen te komen op de 2e en/of 4e vrijdagavond van de maand.

Kortom met RISC OS blijven werken is nog steeds verslavend. Tot weder-mails/-ziens,

Met een vriendelijke groet van Henri Derksen.