Aangeboden

Werkende bbc-b met viglen-kastak, gratis af te halen

Hans Vlot heeft al weer een tijdje geleden een berichtje aan de secretaris Jos Ulijn gestuurd. Ik weet dus niet of onderstaande bericht nog geldig is. Ik laat het hier onverkort volgen.

Hallo Big Ben Club leden,

Ik heb een werkende bbc-b met viglen-kastak, gratis af te halen met een halve meter boeken en een hoop rom plus romimages op floppies. Het toetsenbord is in een externe behuizing. Ik heb de machine even getest en ook nog wat gebruikt om de floppies na te kijken op bestanden met een privé karakter. Er zitten twee SW rambanks in (met write-protect schakelaar?) en een expansiekaart met daarop een aantal rom's. Op floppies staan bijna alle denkbare images van vele rom's zodat ompluggen achterwege kan blijven. Op het rom-expansiebord zit een ZIF socket voor wie het wisselen toch niet kan laten.

Er zijn een aantal echte rom's los bij zoals Murom; Adv Disk Toolkit; HCCS LogoForth; Procyon; Graph FX 162; DiscDoc; Sleuth; Tool+. Op de expansie zit 2x Pascal; Basic extensie FX 142; View; Viewstore, Kermit en ADI In de standaard voeten moet nog DFS zitten en Basis plus OS. Niet te versmaden is het programma printerdriver generator waarmee zelf voor een willekeurige (niet GDI-) printer een stuurprogramma te bouwen is. Er is verder nog een heel speciaal bordje bij, nooit bij mij aangesloten geweest, ooit van iemand overgenomen. het is iets van een ramuitbreiding voor de BBC naar 32k van Watford electronics. Het zorgt dat in alle modes 28k free is. Installatie is echt iets voor 'helden', want de beschrijving is alleen geschikt voor de ware BBC kenners.

Nu zijn we aan de boeken toe, er ligt een vijftal titels over programmere in Forth w.o het BBC-Forth handbook. Zo zijn er ook nog drie boeken over Pascal, Pascal from Basic; van Basic naar Pascal en Het Groot Pascal spreukenboek. Dan assembly: 6502 Machinetaal subroutines; BBCmicro Ass. Language; Basic ROM User Guide for the BBC; Guide to the BBC Rom; Toolbox2; Advanced Sideways Ram User guide en DIY robtics and sensors with the BBC computer. Basic en Grapics: Graphics on the BBC microcomp.; Het Electron en BBC handboek, programmeren in basic, grahics en geluid; The Art of Microcomputer Graphics for the BBC / El.; probleemloos programmeren in BBCbasic; Professionele software voor de BBC; BBC microcomputer (Sickler); 100 programma's voor de BBC microcomp.; op avontuur met de BBC; 21 games for the BBC micro.

Fotokopien van handboek en diverse (rom-)software als Exmon, wordwise en ww-plus, BBC Logo (introduction, extesions en reference); ADI; Dumpout en Sleuth, Adv User Guide; Viewstore

Interesse? Laat me even weten of er binnen de BBClub interesse bestaat. Alles om niet! Vind het echt zonde om weg te gooien...

Groeten, Hans Vlot (Zutphen 0575 519272) (email hansvlot bij kpnplanet nl)