Van de redactie

RISC OS eXperience
En dan de echte aankondiging van RISC OS eXperience 2008!!! Zie de poster.

Asterisk in zip-formaat
Asterisk wordt geleverd in ingepakte vorm en wel zip. Voor het uitpakken heb je een uitpakker nodig of een filesysteem dat dat on-the-fly doet. De eerste heet van oudsher Sparkplug en de andere is Sparkfs. Beide van David Pilling. Het voordeel van Sparkfs is dat het bestand zelf ingepakt blijft. Je hoeft daar niets voor te doen. Wel is door Select een bestandstype zip geintroduceerd naast het bestaande type archive. Maar hier zijn aanpassingen voor geleverd, zowel van Sparkfs als de mimemap. Het nadeel van Sparkfs is dat je het moet kopen. Het is niet freeware, maar wel een goed stuk werk.

Sparkplug en 32bit
Sparkplug is wel freeware, maar oudere versies blijken een oude regel voor het omzetten van de punt in de bestandsnamen in de archive anders toe te passen (_ i.p.v. /). En dat begrijpen de huidige browsers niet. Die gaan er van uit dat een . in bestandnaam van de link in de html-tekst een / is voor RISC OS. Uitpakken met een verouderde versie van Sparkplug is dus niet slim omdat dan de links niet werken. Haal dus de laatste versie op bij David Pilling.

Vervroegde sluitingsdatum kopie voor het meinummer (nr.5)
Zoals te lezen is in dit nummer zal op 17 mei een internationale show in Koog a/d Zaan plaatsvinden. Zoals gebruikelijk wordt voor deze show een papieren Asterisk gemaakt. Deze moet 3 weken voorafgaande aan de show bij de leden bezorgd zijn. Dat is dus eind april. Dit is een speciaal nummer en ook op papier, dus meer werk. Daarom is de uiterste sluitingsdatum voor kopij vervroegd naar zondag 13 april. Neem hier notie van.

Redacteur Wim Hendriks