Hint voor ANT's !Fresco

door Henri Derksen

Nog vele RISC OS gebruikers prefereren ANT's !Fresco browser voor zover het internet dat toelaat, ook ik dus.
Uiteraard is een andere browser er naast ook nodig helaas. Daarvoor kun je kiezen uit:
!Browse van Acorn zelf, !Oregano, !Oregano2, !WebsterXL, !NetSurf en !FireFox.

Met !Fresco kun je de locatie van een website opslaan als Save As > Link. Dat werk wel goed, maar is heel irritant als je dit wilt opnemen in een E-Mail-bericht, want dan staat er onnodige ballast bij. Als je er op dubbelclickt krijg je ook niet het gewenste resultaat.

Bij toeval ontdekte ik dat er ook een andere manier is, namelijk op de URL-regel clicken en die click vasthouden en dan slepen naar een openstaand filerwindow, bij mij meestal de ramdisk linksboven. Je kunt hem ook naar het browservenster zelf slepen en dan komt er een savebox met als bestandsnaam ScrapFile, die je dan nog kunt aanpassen.

En voila een keurige tekstfile met alleen de test van de URL, zonder die rommel eromheen. Dat scheelt weer een hoop onnodig verwijderwerk. Bovendien is het filetype nu URL &B28, dus ook direct aanclickbaar, en de betreffende HTML pagina wordt dan ook netjes opgehaald.

Wel bleek na enig onderzoek dat het handig was om de !Boot van !Fresco aan te passen. Hierin ontbrak namelijk de regel:
Set File$Type_B28 URL

Ook kan het handig zijn om de volgende regel op te nemen:
Set Alias$@RunType_B28 Run Inet:Bin.URL %%*0

Want anders werd steeds een andere browser (Oregano) opgestart, ondanks dat die werd beŽindigd en Fresco zelfs opnieuw gestart was. Ik wil graag zelf bepalen met welke browser ik werk, niet het OS.

Doe hier je voordeel mee.
En als je er opmerkingen over hebt, dan verneem ik die graag.

Met de groeten van een internet surfer wiens echte surfplank al negen jaar droog staat ;-).
Toevallig ook precies de periode dat dit lid met ANT's Fresco werkt. Op beiden gelijktijdig surfen zal wel niet realiseerbaar zijn ;-).

Een prettig surfseizoen gewenst.