Van de voorzitter

Als deze versie van de Asterix in de bus valt is het nog maar een paar weken naar de RISC OS eXperience 2008. De afgelopen maanden zijn Jos Ulijn, Paul Porcelijn en ik bezig geweest met de organisatie van de ROX. Op het moment dat ik dit schrijf (midden april) zijn er gelukkig al een aantal belangrijke zaken geregeld, zoals de lokatie en datum. Ook hebben we diverse (commerciele) bedrijven uit binnen en buitenland uitgenodigd om hun waren op de ROX te komen verkopen. Helaas is de respons hiervan zeer teleurstellend. Van sommige was dat te verwachten omdat zij reeds gestopt zijn met hun activiteiten. Bij anderen hebben we de pech dat zij al andere (familie) verplichtingen hebben of het commercieel niet (meer) kunnen verantwoorden om te komen. Al met al hebben we tot op heden geen bevestigingen dat er bedrijven komen. Desondanks gaat de RISC OS eXperience 2008 gewoon door! Laten we maar aannemen dat het niet verschijnen van bedrijven een van de RISC OS experiences anno 2008 is.

Door de afwezigheid van de bedrijven zal de sfeer van de RISC OS eXperience meer het karakter van een landelijke dag krijgen waarbij iedere regio en werkgroep meer dan genoeg ruimte heeft om zijn activiteiten te tonen. Laten we bij deze van de RISC OS eXperience een gebeurtenis maken waarbij iedere regio vertegenwoordigd is zodat we iedereen kunnen laten zien waarom wij lid zijn van deze vereniging. Het is de ultime gelegenheid om de contacten met je mede clubleden aan te halen en om weer eens bij te praten. Ondanks dat wij een computer vereniging zijn, waarbij ook internet ons uiteraard niet vreemd is, is niets prettiger dan persoonlijk met gelijkgestemden te praten, zoals ik elke maand weer merk bij mijn eigen regio Heemskerk.

Als er regio's of mensen zijn die nog geen plannen hebben om te komen met of zonder hun systeem, dan zeg ik KOM en neem je systeem mee. Voor mensen die hun systeem meenemen of anderzind actief zijn, zijn er broodjes en consumpties. Er is genoeg plaats en er is ook een internet aansluiting.

Ik hoop jullie allemaal, ook al is het maar voor een uurtje, te zien op Zaterdag 17 mei in wijkgebouw de Vuister te Koog aan de Zaan. Kijk voor de route en het laatste nieuws op onze club website ,a href="http://www.bigbenclub.nl>http://www.bigbenclub.nl

met vriendelijke groeten

Leo Smiers