Van de redactie

Helaas, drie maanden zomerpauze heeft geen extra kopij opgeleverd. Asterisk is zo meer de verspreiding van Riscynieuws met dank aan Kees Grinwis. Mocht nog iemand wat op de plank hebben liggen of in zijn hoofd hebben zitten, gaarne insturen dan.

Deze keer maar de RISC OS Tips opgeknipt in twee artikelen. Ze zijn dan later via de index ook wat beter terug te vinden.

Kees Grinwis heeft de opmerking gemaakt dat door mij vergeten wordt de links in bijv. Riscynieuws in aparte vensters te openen. Maar dat ben ik niet vergeten, dat wil ik niet. Ik weet dat het geautomatiseerd kan worden en door mij vrij simpel aan te zetten is. Groot nadeel vindt ik al die vensters die je ook weer moet sluiten. Een voordeel is dat je niet hoeft terug te stappen maar alleen het juiste venster naar voren hoeft te halen. Maar bij RISC OS is het zo makkelijk om met een rechtermuisklik (adjust) een link in een apart venster te openen. Je kan dus zelf kiezen wat er gebeurd. Mogelijk is dit op andere operating systemen (Linux?) minder eenvoudig waarom Kees dit zou willen. Mijn vraag is aan u, hoe denk u daar over? Wel of niet doen? Laat het mij weten, want het is een kleine moeite om het wel te doen.

Nog geen club DVD, maar ik heb gehoord dat deze zeer binnenkort verstuurd gaat worden.

Redacteur Wim Hendriks