Van de redactie

Externe links
In het vorige nummer heb ik de vraag gesteld hoe links zoals veelvuldig opgenomen in Riscynieuws, geopend zouden moeten worden. Buiten Kees Grinwis heeft ook Henri Derksen daarop gereageerd. Beiden wijzen er op dat de adjust muisklik niet werkt op een ander systeem dan RISC OS. Om te ervaren hoe het werkt als externe links in apart venster geopend worden, heb ik dat deze keer bij Riscynieuws toegepast. Niet gewenst? Stuur dan een emailtje naar de redactie.

Verhaal Dick Tanis
Dick Tanis heeft een interessant stuk aangeleverd. Het gaat over RISC OS emulatie op een linux systeem. Is dit ons toekomstig migratiepad?

Omzetten van de tekst naar html leverde problemen op met 2 plaatjes. Dick had ze verkleind bij het toepassen in Easywriter. Bij mij op mijn lcd-scherm in een resolutie van 1280x1024, waren ze niet meer leesbaar. De andere plaatjes gaven geen probleem, maar deze twee hadden een zwarte achtergrond met witte tekst. Omzetten mbv. Easywriter naar html leverde plaatjes in png-formaat op die in Translator goed leesbaar waren. Maar in html werd dezelfde reductie toegepast (70%) als in het Easywriter document en dit leverde in de browsers weer het ongewenste onleesbare beeld op. Met Translator verkleinen levert een minder mooi maar wel leesbaar plaatje op, maar is weer onleesbaar in een browser. Het kan liggen aan het gebruik van mijn lcd. Een lcd met hogere resolutie of een crt zou goede beelden kunnen op leveren. Om toch verder te gaan, heb ik de oorspronkelijke grootte beschikbaar gemaakt via een muisklik. Het plaatje komt dan in een apart venster en is goed leesbaar (bij mij).

Uitnodiging
Op 18 oktober is er overleg van de Raad van Afgevaardigden (RvA) met aansluitend de bijeenkomst van de regio Amersfoort. Dit overleg is toegankelijk voor alle leden BBC en zij zijn hiermee uitgenodigd aanwezig te zijn en 's-middags er een landelijke bijeenkomst van te maken.

Redacteur Wim Hendriks