Van de redactie

Het laatste nummer van dit jaar. Hierin weer een vervolg over het gebruiken van de RISC OS emulator op een Linux systeem. Dit is een heel project en leuk voor de kertsvakantie. Je kan lezen dat het zwaartepunt van de ontwikkeling nu in Nederland ligt.

Ook een stukje over netwerken. Het netwerk blijft altijd weer boeien. Nooit is het zoals je verwacht en op elk systeem lijkt het anders te moeten. Daarom is een stukje van Henri Derksen geplaatst, ontvangen als email maar niet direct bedoelt om te plaatsen in Asterisk. Ik heb dat wel gedaan omdat elke informatie op dit gebied bijdraagt tot beter gebruik van de RiscPC. Asterisk mag best omgebouwd worden tot een discussieblad. Zie ook de oproep van Kees Grinswis. Dat past ook in dit idee.

Dit jaar hebben we weer 10 nummers volgemaakt en dat wil ik ook volgend jaar weer doen. Er komt daarom weer een januarinummer uit. De deadline voor de kopij ligt vroeg, maar dat kan in overleg wat opgerekt worden. Dat is voor dit nummer ook gebeurd, wat een van de reden voor het laten verschijnen is. Mocht je nog een stukje vrijwel klaar hebben liggen, rond het af en stuur het in.

Gebruikelijk worden in het begin van het nieuwe jaar regiovergaderingen gehouden. Mocht die gepland gaan worden, stuur dan even de datum naar de redactie, dan kan dat in de agenda van de regio's verwerkt worden.

Ik wens iedereen prettige kerstdagen en een goed nieuwjaar toe.

Redacteur Wim Hendriks