Ziekenboeg

Op dit moment zijn we nog maar een klein clubje doordat er niet echt nieuwe dingen in de RISC OS wereld verschijnen. Dat betekent ook dat het clubje verouderd met alle gevolgen van ouderdomskwaaltjes. Ik doel hier op de gezondheid van onze leden. Het wereldje wordt kleiner en we kennen elkaar daardoor beter. Zo willen we ook wel op de hoogte blijven van het wel en wee van de anderen.

Op verzoek van Henri Derksen wordt daarom hier een berichtje geplaatst wat reeds in kleine kring verspreid is.

Van Rinus Rodenburg
16 Feb 2009

Vrienden, belangstellenden, boeren, burgers en buitenlui,

Julie hebben inmiddels gehoord dat ik enige tijd moet afhaken i.v.m. een ziekte die Myelodisplasie wordt genoemd (MDS). In het kort houd dit in dat mijn beenmerg geen (gezond) bloed aanmaakt. Eerst leek het erop dat dit werd veroorzaakt door een virus maar de kans daarop wordt steeds kleiner. Afgelopen vrijdag ben ik opnieuw in het ziekenhuis geweest en we gaan ons nu voorbereiden op beenmergtransplantatie. Er wordt onderzocht of een van mijn drie broers, mijn zus of mijn oudste zoon Bart een geschikte donor is. Dit geeft een kans van 25%. Mocht dit niet lukken dan wordt er in de europese databank gezocht. Zoals de situatie nu is moeten we er rekening mee houden dat er plotseling leukemie kan ontstaan en directe behandeling noodzakelijk is. Al met al een enge toestand waarvan dit altijd bij iemand anders gebeurt en NIET bij mij! Maar je ziet het.

De gevolgen in het dagelijkse leven zijn vermoeidheid tot in het absurde. Wat ik ook doe het lukt me niet om wakker te blijven. Het vervelende hiervan is dat als ik even geslapen heb je jezelf niet kunt voorstellen dat ik ziek ben. Na verloop van een paar uur begin ik zeer kortaf te worden totdat ik uiteindelijk omval. Een middag in Amstelveen houd ik dan ook niet vol zonder dat ik iedereen tegen me in het harnas heb gejaagd. Dit neem niet weg dat ik die middagjes en de babbeltjes wel erg mis.

Ik hoop jullie snel weer te zien in Amstelveen maar, het kan een paar maandjes duren.

Rinus

Over Henri Derksen zelf

Wellicht is hij gemist op diverse bijeenkomsten, maar dat kwam door een hardnekkige griep van ruim vijf weken. Hij schijnt dat nu weer te boven te zijn.

Jos Ulijn

Jos sukkelt al lange tijd met zijn heupen. Een tijdje terug zag hij nog steeds hoog op tegen de grote ingreep van een protese. Je bent dan vele weken uit de running voordat je weer een beetje goed kan lopen. Maar uit uitvaring weet ik, dat dat niet opweegt tegen het doorsukkelen met een slechte heup. Als de ingreep goed gelukt is, wat tegenwoordig een standaard klus geworden is, loop je daarna weer bijna als een kievit. Ik weet niet of Jos de beslissing al genomen heeft, maar wens hem veel sterkte en goed herstel met de ingreep.

de redacteur

Dan mijzelf. Sinds een paar maanden zit ik ook weer in de lappenmand. Na eerste een nieuwe heup gekregen te hebben, heb ik nu een volgend probleem. Eind november begon het met rugpijn en sterk teruglopende fitheid. Na veel onderzoek blijkt dit lymfekanker van het type non-Hodgkins te zijn. Ik heb nu twee chemokuren achter de rug en gelukkig lijken die een positief resultaat te hebben. De verwachting is dan ook dat ik na de zomer weer gezond ben.

Maar op dit moment heb ik veel last van lusteloosheid en bijverschijnselen, wat ik net als Rinus weg werk door veel te slapen. Een uurtje achter de computer zitten is een hele opgaaf. Ik doe dat dan ook in brokjes van een half uur. Maar op deze manier komt toch Asterisk af, hoewel met een kleine vertraging. Ook de controles op de documenten worden niet zo zorgvuldig uitgevoerd. Mocht je een fout tegenkomen, meldt dat dan, ik trek dat met het volgende nummer via de update weer recht.

Wim Hendriks