CDRomFS bug?

CDRomFS beschadigt bij mij regelmatig CD-Rom ISO-Immages!

Nu kan ik van de originile CD-Rom die ik zelf heb wel weer nieuwe ISO-images trekken (grabben) met b.v. !C(D)VDBurn of b.v. Nero onder Windows, maar het geeft extra werk en de bestandsdatum is niet meer origineel van de 1e keer.

Van een ReadOnly FilingSystem zoals CDRomFS mag je toch verwachten dat het geen ISO-images corrumpeert!? ;-(.

Als tijdelijke maatregel heb ik de toegangsrechten (*AccessFlags) van alle ISO-images beperkt tot LR/r in plaats van de standaard WR/r. Als het goed is voorkomt het OS dan dat er naar geschreven kan worden. Ik heb de indruk dat deze maatregel helpt, tenminste tot nu toe geen defecte CD-ISO-images (FileType: &DF6) meer.

En nee, het ligt niet aan mijn harddisc want het defect raken komt alleen bij ISO-images voor. Mijn DOS-image bestanden Drive_C en Drive_D (FileType: &FC8) die ik even vaak benader, blijven al zeer vele jaren wel goed werken en intakt, zowel via !PC als via DosFS vanuit RISC OS. En iedereen weet dat ook die dos-images best gevoelig kunnen zijn voor schade. Belangrijkste is altijd een *Dismount van elke floppy en harddisk en/of zelfs een *ShutDown om er altijd zeker van de zijn dat de disk-administratie correct wordt bijgewerkt. ,P. Dus ik snap niet waarom CDRomFS hier de mist in gaat? Ik gebruik niets anders voor deze images, al zou eventueel !FakeCD inzetbaar zijn, maar dat vind ik om een andere reden (cd-drive-icon-nummering) niet prettig.

Met Virtual Acorn RiscPC werkt dat *ACCESS * LR/r helaas niet, en dacht ik slim te zijn door de ISO-image bestanden onder Windows 2000 Read Only te maken. Onder RISC OS zijn ze dan wel te zien. Maar bij gebruik van CD-RomFS waren ze niet benaderbaar vanwege te beperkte toegangsrechten (Access violation ;-(. Hoezo, hij hoeft toch allene maar te lezen en niets te schrijven? Ook hier ben ik dus minder blij mee.

Kortom wie heeft dezelfde ervaringen met CD-ISO-images &DF6 in combinatie met CDRomFS en/of weet er meer van?

Mijn CDRomFS is versie 1.87 van 2004.

Graag uw ervaringen naar de *Asterisk of Intaconet. Tot weder-mails/-ziens,

Met een vriendelijke groet van Henri Derksen.