RISC OS Tips

    Tips:
  1. Publisher+ bestanden openen in Publisher
  2. Indexeren van een Ovation Pro document

Publisher+ bestanden openen in Publisher

Bestanden die gemaakt zijn met Impression Publisher Plus (v5) kunnen niet zomaar geopend worden in de minder uitgebreide versie Publisher (v4). Het is dus niet universeel genoeg! Wil je die bestanden weggeven via bijv. een CD, dan kan niet iedereen hem openen. De verschillen zijn niet groot en dat is dus jammer.

Christopher Dewhurst heeft ontdekt hoe je met een kleine aanpassing het bestand toch kan openen in Publisher. Zijn tip:

Open het Publisher+ bestand in Edit en verander het 9e byte van [1D] in [1C].
Dit kan met de applicatie Chars gedaan worden door '\' (control code 28 of hex &1C) te kiezen van de bovenste rij in Chars. Of zoals anderen opmerkten met Alt-028 of Ctrl-\.

(bericht gezien in mailinglist archive-online)

(Ga naar tip 1 - 2 - top)


Indexeren van een Ovation Pro document

Voor het indexeren van Ovarion Pro bestanden bestaat een OPro applet IDXPro van David Breakwell. Het is goed gedocumenteerd en beschikbaar op www.bulldog.u-net.com/ovationpro/applets.html.

(bericht gelezen in nieuwsgroep comp.sys.acorn.apps)

(Ga naar tip 1 - 2 - top)


Opmerking redacteur
Bovenstaande informatie heeft niet de intentie compleet te zijn. Vaak wordt het geplukt uit de Acorn nieuwsgroepen en is het niet meer dan een selectie van wat aangeboden wordt. Soms krijg ik informatie per email van een clublid/lezer. Ik wil het de lezer niet onthouden. Misschien gaat er een lichtje branden en is er weer wat ontdekt.

Wil je hierop reageren of zelfs iets aandragen, stuur dat dan naar de redacteur (waj.hendriks@hccnet.nl). Een uitgebreid artikel over het onderwerp is ook welkom.

Wim Hendriks