Micro USB keyboard voor A9home en reserve 5 Vdc= voeding

door Henri Derksen

Het Micro USB keyboard (Model 008) heb ik tijdens de HCC-dagen in de jaarbeurs in Utrecht gekocht voor Euro 15,00. Volgens de onderkant verbruikt hij slechts 50 mA, mooi weinig dus. En hij is net zo groot als de hele A9home computer! Het micro USB-snoer met oprolautomaat en mini stekker aan de keyboard kant, vind ik ook een voordeel, want dan gaat de kabel niet zo makkelijk defect. De doorzichtige verpakking fungeert prima als opberglocatie tijdens transport.
Zie
   Prijzenstunters.nl
   PostBus 288
   3900 AG   VEENENDAAL
Het complete pad naar het keyboard: http://www.prijzenstunters.nl/webshop/computer-accessoires/toetsenborden/micro-toetsenbord-usb-model-008.html

Op de website blijkt hij Euro 19,95 te kosten, exclusief verzendkosten.

Ik kwam net tot de ontdekking dat er geen Break key functie op is aangeduid, al zou ie natuurlijk wel ergens verstopt kunnen zitten? Ja inderdaad, de pause-knop is ook Break.

In het verleden heb ik wel veel gedonder met deze leverancier gehad om een defect oprolbaar keyboard terug te geven en het bedrag terug te krijgen. Hij wilde dat ik het per post terugstuurde, maar dat bood mij geen zekerheid over terugbetaling. Op een andere volgende computerbeurs is me dat toen 'life' wel gelukt. Hij heeft zeer veel Chinese 'rommel' in zijn assortiment. Bij een USB hub stond 5 Vdc= / 2 Amperes op de verpakking, maar was de voeding in de praktijk veel lichter uitgevoerd. Aangezien USB maximaal 500 mA per poort moet kunnen leveren, vind ik een 1 Ampere voeding bij een 4-poorts USB-hub niet acceptabel. Ook toen heb ik m'n geld (zonder discussie) terug gehad. De verpakking met opschrift was immers maatgevend. Je bent bij deze gewaarschuwd, dat je heel goed moet opletten bij deze man, en vraag altijd om een bon!

Bij een andere leverancier uit Rosmalen heb ik een 5 Vdc= / 2,5 Adc= schakelende voedingsadapter gekocht voor slechts Euro 3,00. Dat is meer dan voldoende voor de A9home.

Veel succes ermee.

Met een vriendelijke groet van Henri Derksen.