RISC OS Tips


Gebruik NetTime op Iyonix met klokfout

Sinds 2010 staat de klok van de Iyonix fout. Om dit te repareren is een klein programmaatje nodig. Gebruik je dit samen met NetTime, dan is het volgens Matthew Phillips zaak te zorgen dat de klokfout eerst verwijderd wordt en dan via internet de tijd opgehaald wordt.

Gebruik je alleen NetTime dan moet die wel vroeg uitgevoerd worden anders gaan programma's zoals Organiser en Alarm alsnog in de fout. Frank de Bruijn merkt op dat hij oorspronkelijk NetTime had staan in !Boot.Choices.Boot.PreDesk plus een aantal regels in een Obey-bestand:

   Set Inet$NTPServer nl.pool.ntp.org
   NetTime_PollInterval 3600
   NetTime_Kick
Dat werkte, alleen niet vroeg genoeg in de bootvolgorde. Frank heeft deze regels nu staan in !Boot.Choices.Internet.User en dit lijkt goed te gaan als hij in zijn Syslogs directory kijkt. Hij ziet nergens 2012 staan.

Kijk voor meer informatie of de Iyonix klok en NetTime op de Iyonox-Support FAQ en voor download van NetTime bij Beta-TimeKeepers

(bericht gezien in nieuwsgroep comp.sys.acorn.apps)


Deze keer maar 1 tip.

Opmerking redacteur
Bovenstaande informatie heeft niet de intentie compleet te zijn. Vaak wordt het geplukt uit de Acorn nieuwsgroepen en is het niet meer dan een selectie van wat aangeboden wordt. Soms krijg ik informatie per email van een clublid/lezer. Ik wil het de lezer niet onthouden. Misschien gaat er een lichtje branden en is er weer wat ontdekt.

Wil je hierop reageren of zelfs iets aandragen, stuur dat dan naar de redacteur (waj.hendriks@hccnet.nl). Een uitgebreid artikel over het onderwerp is ook welkom.

Wim Hendriks