RISC OS Tips

    Tips:
  1. Waar is StrongHelp gebleven?
  2. Backup je bericht tijdens schrijven van email in Messenger
  3. Ontvangstbevestiging in Messenger Pro
  4. Nieuwe versie van PrintPDF

Waar is StrongHelp gebleven?

Uit berichten in archive-online en IconBar blijkt de website voor StrongHelp al geruime tijd down te zijn. Om toch bij de informatie te kunnen, is het tijdelijk beschikbaar gezet via de link:

http://web.archive.org/web/20060828223500/sudden.recoil.org/stronghelp/

(bericht gezien in mailinglist Archive-online)

(Ga naar tip 1 - 2 - 3 - 4 - top)


Backup je bericht tijdens schrijven van email in Messenger

Het gebeurt je gelukkig niet dagelijks, maar het kan je overkomen dat je een crash krijgt op het moment dat je net een lang emailbericht zit in te tikken. De vraag is dan ook onmiddelijk waar je ingeklopte tekst gebleven is.

Het blijkt dan dat EmailEdit, onderdeel van Messenger Pro, niet automatisch tussentijds een backup maakt. De standaard oplossing is, regelmatig je tekst als concept (defer) op te slaan. Als je dat bij herhaling doet, ontstaan er wel veel tussenfasen van je bericht. Die moet je allemaal weer opruimen.

In EmailEdit blijkt wel een backup en restore ingebouwd te zijn. Met de toetsaanslag Ctrl+B bewaar je de tekst en als het moet met Ctrl+R haal je de tekst weer terug. Ook na een reboot. Nog niet automatisch, maar beter dan niets.

(bericht gezien in mailinglist Messenger)

(Ga naar tip 1 - 2 - 3 - 4 - top)


Ontvangstbevestiging in Messenger Pro

Met Messenger Pro kun je wel een ontvangstbevestiging vragen, maar niet beantwoorden indien je zelf om een bevestiging wordt gevraagd. Niet automatisch tenminste.

Wel kun je, zoals Jim Nagel opmerkt, met het filter van MPro reageren op de aanwezigheid van de tekst in de kop van het bericht:

X-Confirm-Reading-To
Disposition-Notification-To
Jim verplaatst dan het bericht naar een aparte map. Hij ziet dan dat bevestiging gevraagd wordt en verwerkt het bericht. Maar dat vraagt aandacht. Hij zou graag een kleurtje zien.

Andy Wingate geeft dan de tip om met het filter een tag toe te kennen, bijv. 'Tags' = 'Receipt-requested' en dan via een 'scoring rule' een andere kleur toe te kennen aan het bericht in het 'Incoming mail' overzicht. Je ziet dan onmiddelijk wat om aandacht vraagt.

Omdat filtering gebeurt tijdens de ontvangst van de email, dus maar eenmalig, geeft het geen extra belasting aan je emailprogramma. Scoring gebeurt wel elke keer dat je de folder opent.

Zie voor meer info de beschrijving van het filter in MPro.

(bericht gezien in mailinglist Messenger)

(Ga naar tip 1 - 2 - 3 - 4 - top)


Nieuwe versie van PrintPDF

Een handig programma dat ik regelmatig gebruik op de RiscPC is het programma PrintPDF van Steve Fryatt. Hiermee kun je een document, dat eerst geprint is naar postscript, omzetten naar de portabele vorm pdf, geschikt om op de website te zetten.

Hoewel Steve zegt dat het om kleine verbeteringen gaat, zijn ze toch belangrijk. Zo is door hem documentinformatie zoals document titel, onderwerp, schrijver en sleutelwoorden, toegevoegd. Deze informatie is door een pdfreader weer op te vragen. Ook heeft hij de documentatie verbeterd ivm. de nieuwe PS3 drivers.

PrintPDF is freeware. Versie 0.70 (of nieuwer) is te vinden op

http://www.stevefryatt.org.uk/software/printpdf/

(bericht gezien in newsgroup comp.sys.acorn.announce)

(Ga naar tip 1 - 2 - 3 - 4 - top)


Opmerking redacteur
Bovenstaande informatie heeft niet de intentie compleet te zijn. Vaak wordt het geplukt uit de Acorn nieuwsgroepen en is het niet meer dan een selectie van wat aangeboden wordt. Soms krijg ik informatie per email van een clublid/lezer. Ik wil het de lezer niet onthouden. Misschien gaat er een lichtje branden en is er weer wat ontdekt.

Wil je hierop reageren of zelfs iets aandragen, stuur dat dan naar de redacteur (waj.hendriks@hccnet.nl). Een uitgebreid artikel over het onderwerp is ook welkom.

Wim Hendriks