Big Ben Club CD 7

Time flies when you're having fun.

Het is al weer twee jaar geleden dat Big Ben Club CD/DVD 6 verschenen is. Tijd dus voor een nieuwe, bijgewerkte editie. Dit jaar is het weer alleen een CD. De scans van de papieren *Asterisk-en (en *Asterix-en uit de begintijd) staan dan ook dit jaar niet nog een keer op. De ruimte op een CD staat dat niet toe. Maar wie weet over twee jaar: de eerste Big Ben Club blu-ray?

Er zijn enkele veranderingen/verbeteringen aan de opstart applicatie !InhoudCD7 doorgevoerd. Er is om te beginnen geprobeerd om alles zo veel mogelijk 32bits neutraal te maken zodat alle functies van de CD ook op Iyonix en A9home te gebruiken zijn. Maar tegelijkertijd moet het ook nog werken op een Archimedes met RISC OS 3.1x en 4MB geheugen.

Vorige versies van de CD hadden de ondertussen zeer oude read-only versie van !Fresco voor alle gebruikers. Dit is echter een 26bits programma. En verder was er een handige, maar helaas ook 26bits, zoek programma om in de digitale *Asterisk-en te zoeken.

Voor CD 7 is !InhoudCD7 aangepast. Op machines met voldoende capaciteit (lees RiscPC met RISC OS 3.5 of hoger) zal nu !NetSurf gebruikt gaan worden als er niet al een browser actief is. En voor de zoekfunctie is er !BBCLocate, een speciaal voor de CD gemaakte, gesimplificeerde versie van het zoekprogramma !Locate.
Op Archimedes-sen onder RISC OS 2 en 3.10 zal echter gewoon de oude read-only !Fresco tevoorschijn komen.

Op het moment dat ik dit schrijf ligt de CD al bij de perser. Er is een nieuwe versie van !NetSurf aangekondigd die zou verschijnen op de Wakefield 2010 show op 25 april. Helaas is dat dus te laat om nog op deze CD te worden meegenomen.

Net als de vorige keren is deze CD samengesteld door Kees Grinwis, met medewerking van Bob Brand, Charles Deckers, Henri Derksen, Dick Tanis en Simon Voortman.

De ontstaansgeschiedenis kunnen we direct overnemen uit de artikelen van 2, 4, 6 en 8 jaar geleden ( *Asterisk 20.05 [mei 2002] voor CD 3, *Asterisk 22.05 [mei 2004] voor CD 4, *Asterisk 24.05 [mei 2006] voor CD 5, en *Asterisk 26.05 [mei 2008] voor CD/DVD 6):

Wat staat er dit keer op?

We hopen dat jullie weer veel plezier zullen beleven aan deze CD.
Namens alle medewerkers, Bob Brand.