BBC regio nieuws

Verhuizing bijeenkomsten regio Amstelveen

De regio Amstelveen houdt geen bijeenkomsten meer in het pand in Bovenkerk, de bereikbaarheid was te slecht.

Ze maken nu gebruik van de catacomben van het bedrijf Multi Repair. Dit bevindt zich op
Paasheuvelweg 28, 1105 BJ in Amsterdam (Z-O) (vlakbij IKEA en AMC).
Zie
de routebeschrijving.

Nieuwe regio Antwerpen

In het overleg van de Raad van Afgevaardigden, gehouden in november 2010, hebben RISC OS gebruikers uit Antwerpen gevraagd om samen te werken met de BigBenClub. Zij hebben voortaan voor vast een zaaltje op de 4e vrijdag van de maand en denken het aantal bezoekers te kunnen opvijzelen tot 10 personen. Tijdens het overleg is afgesproken dat zij een regio worden van de BBC.

Deze regio zal, zoals gebruikelijk is, vernoemd worden naar de plaats van bijeenkomsten. Een aantal leden gingen al regelmatig in Antwerpen op bezoek, maar mensen uit Brabant en Zeeland (en alle anderen) zijn ook welkom.

Zie voor uitgebreide informatie de regioagenda.

Beagle werkgroep

Gehoord op een bijeenkomst dat er een werkgroep geformeerd is of gaat worden voor het bouwen van een pc met een Beagleboard. Jammer dat de redacteur van Asterisk daar geen mededeling over gehad heeft. Nu weten alleen de ingewijden dat. Zelf begint hij er niet aan, maar denkt dat het een leuk project zal zijn. Ook onze nieuwe regio Antwerpen schijnt er mee bezig te zijn. De redacteur hoopt volgende keer meer informatie te kunnen geven en als je niet wilt wachten, neem dan kontakt op met Henri Derksen of iemand van de hardware groep (zie agenda info).

Vervangen backup batterij RiscPC

Roel Boesenkool wilde weer eens zijn oude RiscPC gebruiken, maar die deed niets. Na wat speuren en informatie van anderen, bleek de batterij meer dan leeg te zijn en was reeds het moederbord aangetast. Hoe erg? Dat was toen nog niet te overzien.

Maar Roel is er op de bijeenkomst in Amstelveen mee verder gegaan en daar is nu een project gestart om de op het moederbord vastzittende batterij te vervangen voor een verwijderbare. Wie wil mee doen zou kontakt kunnen opnemen met Roel. Kijk bij regiogegevens voor zijn emailadres.