RISC OS Tips

    Tips:
  1. RPCEmu ontwikkeling
  2. Opsporen problemen in !Boot
  3. Repareren Draw-bestand

RPCEmu ontwikkeling

De RPC emulator lijkt weer verder te worden ontwikkeld. Dit meldt Jim Lesurf. Voor iedereen die geinteresseerd is, wordt verwezen naar de mailinglist
http://www.riscos.info/cgi-bin/mailman/listinfo/rpcemu .

De laatste versie 0.8.8 is te vinden op http://www.marutan.net/rpcemu .

(tip gelezen op archive-online)

(Ga naar tip 1 - 2 - 3 - top)


Opsporen problemen in !Boot

Na aanleiding van een discussie over problemen tijden de boot van RISC OS werd door Steve Fryatt verwezen naar een artikel op de website van Wakefield RISC OS Computer Club wat overzichtelijk aangeeft hoe om te gaan met oa. !Reporter. Zie:
http://www.wrocc.org.uk/howto/article.php?id=bootlog

(tip gevonden op archive-online)

(Ga naar tip 1 - 2 - 3 - top)


Repareren Draw-bestand

Soms kun je een draw-bestand niet meer openen omdat die corrupt geworden is. Het blijkt dat de applicatie DrawPlus nog wel vaak die bestanden kan lezen. Als je hem daarna opnieuw bewaard in draw-formaat dan kan Draw er vaak ook weer mee overweg.

DrawPlus is weer in ontwikkeling en te vinden op de website van Jonathan Marten. Zie http://www.keelhaul.me.uk/acorn/ voor versie 2.50.

(tip gegeven in newsgroup comp.sys.acom.apps)

(Ga naar tip 1 - 2 - 3 - top)


Opmerking redacteur
Bovenstaande informatie heeft niet de intentie compleet te zijn. Vaak wordt het geplukt uit de Acorn nieuwsgroepen en is het niet meer dan een selectie van wat aangeboden wordt. Soms krijg ik informatie per email van een clublid/lezer. Ik wil het de lezer niet onthouden. Misschien gaat er een lichtje branden en is er weer wat ontdekt.

Wil je hierop reageren of zelfs iets aandragen, stuur dat dan naar de redacteur (waj.hendriks@hccnet.nl). Een uitgebreid artikel over het onderwerp is ook welkom.

Wim Hendriks