Arche Acorn User Club uit winterslaap

door Holger Palmroth

(vertaald door Paul Porcelijn)

Hallo allen,

Via postbus@bigbenclub.nl kwam onderstaand bericht binnen (in het Duits en het Engels, maar voor 't gemak vertaal ik het meteen):


Na een paar jaren 'winterslaap' vindt er weer een bijeenkomst plaats van de Arche Acorn User Clubs (http://arche.arcsite.de/). Aanleiding en thema voor deze bijeenkomst is natuurlijk het BeagleBoard.

De bijeenkomst is zaterdag 19.03.2011 in het Unperfekthaus, kamer 104, Friedrich-Ebertstraat 18 in 45127 ESSEN. Aanvang 13.00 uur.

Detlef Thielsch (http://www.a4com.de/), producent van BIK (BeagleBoards in der Kiste), komt hier behalve de BIK ook Photodesk 3.10 demonstreren.

Waarschijnlijk komen ook Steffen Huber (http://www.huber-net.de/), auteur von CDVDBurn en Herbert zur Nedden (http://www.gag.de/), de uitgever van GAG-News, het Duitse RISC OS-tijdschrift.

Martin Würthner (http://www.mw-software.com/) is helaas verhinderd maar zorgt wel voor een BeagleBoard-compatible demoversie van ArtWorks 2.

Momenteel verwachten we op de bijeenkomst 4-5 BeagleBoard-computers.

Het Unperfekthaus (http://www.unperfekthaus.de/) is een speciaal gebouw met eigen huisregels:

1) iedere bezoeker betaalt E 5,50, niet bij entree maar bij vertrek. Dat is inclusief een 'flatrate' voor koffie en alcoholvrije consumpties.

2) Wie vaker naar binnen / naar buiten wil moet E 9,50 betalen. Voor eten hoef je in elk geval het gebouw niet uit. Het Unperfekthaus biedt een goed buffet tegen prijzen van E 5,50 voor een kleine schotel tot E 12,50 voor 'eet zoveel je kan'. Ook hier geldt: betalen bij vertrek.

Spontaan bezoek is welkom, maar waarschuw vanwege de beperkte ruimte even per e-mail als je van plan bent een computer mee te brengen (mailto:h.palmroth@gmx.de).

Zie voor actuele informatie over deze bijeenkomst http://forum.acorn.de/ in de thread '!RiscOS & Arche Treffen am 19.03.2011 im UPH Essen'

P.S.: We zouden blij zijn als iemand een fullHD monitor kan regelen die 24 beelden per seconde aankan. Sommige LG-Flatron modellen bijvoorbeeld accepteren een 24Hz-signaal op de DVI-ingang.

Met vriendelijke groet,
Holger Palmroth