Meer over ontwikkelingen RISCOS.be

Op het onlangs gehouden overleg van regioafgevaardigden (RvA 11-01 van 2 april 2011) is door Steve Royd-Marker van RISCOS.be vertelt hoe het gaat met de bijeenkomsten in Antwerpen. Op de 4e vrijdag mogen ze een zaaltje gebruiken in Hof van Rieth. Dat zaaltje is gratis mits er genoeg bezoekers komen. Het streven is om regelmatig minstens 10 personen binnen te hebben. En dat lijkt goed te lukken.

De zaal wordt samen gedeeld met een andere computerclub (T.I.N.A = There is no alternative) die vooral met Linux werken. Ook zij kampten met lage opkomst op bijeenkomsten. Er worden nu lezingen gegeven door afwisselend RISCOS.be en TINA. Niet altijd RISC OS, niet altijd Linux maar toch interessant voor beiden. Lijm tussen beide clubs is het bestaan van een Beagle Board wat zowel Linux, RISC OS als andere operating systemen kan draaien.

Ze proberen aandacht te trekken voor RISC OS. Zo ook bij de in Gent wonende Low-Budget man. Deze man wekt zijn eigen stroom op via zijn fiets in de huiskamer om daarmee zijn PC te kunnen gebruiken. Hij werd gewezen op het bestaan van Beagle Board welke heel weinig watt nodig heeft en is komen kijken hoe dat gaat. Ook een gepensioneerde man kwam kijken, want hij was op zoek naar een hobby en wilde wel wat met een Beagle Board doen. Ook meedoen met de jaarlijkse PC beurs in Antwerpen heeft kontakten opgeleverd.

Maar volgens Steve is het nog te vroeg om zich nu al te binden aan BBC en willen ze nog even kijken hoe het zich verder ontwikkeld. De regio Antwerpen, zoals opgenomen in de agenda van regio's gaat hem toch nog iets te ver. Omdat af te zwakken wordt het geen regio maar een werkgroep. Een werkgroep bestaat, kan werken maar heeft geen verplichtingen binnen de vereniging zolang het geen geld van de vereniging kost.

Het wordt de werkgroep RISCOS.be !

De agenda is als zodanig nu aangepast.

Redacteur Wim Hendriks