RISC OS Tips

    Tips:
  1. Opzetten mailinglists in Messenger Pro
  2. BBC BASIC handleiding

Opzetten mailinglists in Messenger Pro

Als je je inschrijft bij een mailinglist dan komen de emails daarvan in je normale inbox. Dat is niet handig. Beter is een aparte map aan te maken.

In Messenger Pro kan onderscheid gemaakt worden tussen gewone mailmappen en mappen met de berichten van de mailinglist. Ze zijn goed te herkennen door een eigen ikoontje.

Het opzetten van een map voor een list geeft vaak problemen omdat je niet meer precies weet hoe het moet. Steve Fryatt verwijst naar een HowTo artikel op de website van Wakefield RISC OS Computer Club (WROCC) over hoe dit te doen. Het komt neer op drie te nemen stappen:

Zie voor het complete artikel
http://www.wrocc.org.uk/howto/article.php?id=mplists

(tip gelezen in mailinglist van Messenger)

(Ga naar tip 1 - 2 - top)


BBC BASIC handleiding

Als je programmeert in Basic is het handig een handleiding bij de hand te hebben. Eentje in pdf-formaat is te vinden bij Riscos Foundation :
http://foundation.riscos.com/Private/manuals/BASIC/BBCBASIC.pdf

Werk je met StrongHelp dan heeft Steve Kappa een compacte handleiding beschikbaar op http://www.kappa.me.uk/basic.htm en is snel te raadplegen.

(tip gezien in nieuwsgroep comp.sys.acorn.programmer)

(Ga naar tip 1 - 2 - top)


Opmerking redacteur
Bovenstaande informatie heeft niet de intentie compleet te zijn. Vaak wordt het geplukt uit de Acorn nieuwsgroepen en is het niet meer dan een selectie van wat aangeboden wordt. Soms krijg ik informatie per email van een clublid/lezer. Ik wil het de lezer niet onthouden. Misschien gaat er een lichtje branden en is er weer wat ontdekt.

Wil je hierop reageren of zelfs iets aandragen, stuur dat dan naar de redacteur (waj.hendriks@hccnet.nl). Een uitgebreid artikel over het onderwerp is ook welkom.

Wim Hendriks