Werkgroep Hardware en regio Rijswijk op ROX 2012

door Maarten Seinen

Pic3Op zaterdag 12 mei zullen ook de regio Rijswijk en de werkgroep Hardware van de partij zijn op de RISC OS Experience 2012 in Koog aan de Zaan.

Diverse (nieuwe) hardware zal volledig operationeel vanuit deze regio worden gedemonstreerd, zoals het BeagleBoard-xM, de ARMini en ook de, al weer wat oudere, A9Home. Er is inmiddels flink wat kennis en ervaring opgebouwd omtrent het installeren en werkend krijgen van deze generatie machines, inclusief natuurlijk het draaien van RISC OS. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om eventuele installatieproblemen en andere vragen voor te leggen aan de Rijswijkse afvaardiging. Alle beschikbare middelen zullen ingezet worden om deze op te lossen. Ook bezitters van een PandaBoard, werkend of niet, kunnen op ondersteuning rekenen - zodat we gezamelijk kunnen proberen oom RISC OS op deze hardware aan het werk te krijgen.

Met betrekking tot het BeagleBoard-xM staat er een volledige workshop op het programma voor het installeren. Gebleken is dat er diverse aandachtspunten zijn bij het operationeel maken van BeagleBoards, zowel op het gebied van hardware als besturingssysteem. Het geschikt maken van een BeagleBoard-xM voor RISC OS vereist een speciale aanpak. Veel bezitters hebben in het verleden nogal wat moeite moeten doen om uit te zoeken hoe ze bijvoorbeeld RISC OS op het microSD-kaartje moesten kopiëren.

Pic2De regio hoopt zo meer mensen te bewegen om de stap te zetten naar de aanschaf of installatie van een BeagleBoard-xM, maar als men een ARMini wil aanschaffen om eenvoudig aan een moderne RISC OS-computer te komen mag dat natuurlijk ook...

Namens de regio Rijswijk/werkgroep Hardware,

Maarten J. Seinen