RISC OS Tips

    Tips:
  1. Acorn Application Notes
  2. Help! geen muis

Acorn Application Notes

Brian Lombard wilde iets weten over het instellen van de display resolutie bij een LCD monitor. Door Michael Poole werd gewezen op Acorn Application Note 254. Deze is te vinden op
http://acorn.chriswhy.co.uk/docs/Acorn/AN/ApplicationNotes.html .

Nog veel meer dan die note is daar te vinden en misschien allang bekend, een extra verwijzing is nooit weg.

(tip gelezen in mailinglist Archive-online)

(Ga naar tip 1 - 2 - top)


Help! geen muis

Dat riep Jim Nagel onlangs. Gewezen werd naar de module Warfarin. Hiermee kun je met de Alt en cursurtoetsen de muisaanwijzer sturen. Ook de knoppen zijn geemuleerd. Volgens Frank de Bruijn te vinden op http://arcade.demon.co.uk/filepages/file53.htm . (Om te kunnen downloaden met !Netsurf eerst een ftp-programma laden, bijv. ftpc. red.) De applicatie bevat uitgebreide helpinformatie. Maar dit blijkt een 26-bits module te zijn. Colin Ferris leverde een 32-bits versie van de module (bestand Warfarin/zip) (beschikbaar in de datamap als Warfarin.zip)

Brynmor Owen wees op het bestaan van TwoMice te vinden op http://www.flypig.co.uk/?page=riscos&dnload=risc%20os . Deze module van Llwellyn-Jones creeerd twee aanwijzers, een bestuurt door de muis en een via het toetsenbord.

(tips gezien in mailinglist Archive-online)

(Ga naar tip 1 - 2 - top)


Opmerking redacteur
Bovenstaande informatie heeft niet de intentie compleet te zijn. Vaak wordt het geplukt uit de Acorn nieuwsgroepen en is het niet meer dan een selectie van wat aangeboden wordt. Soms krijg ik informatie per email van een clublid/lezer. Ik wil het de lezer niet onthouden. Misschien gaat er een lichtje branden en is er weer wat ontdekt.

Wil je hierop reageren of zelfs iets aandragen, stuur dat dan naar de redacteur (waj.hendriks@hccnet.nl). Een uitgebreid artikel over het onderwerp is ook welkom.

Wim Hendriks