Werkgroepen

Een werkgroep is een groep(je) dat zich bezig houdt met een bijzondere toepassing. Werkgroepen worden gesteund door ‘de landelijke vereniging’, en eventueel ontwikkelde producten (zelfgemaakte hardware en/of software) worden via de vereniging weer aan andere leden aangeboden.

Momenteel zijn er de werkgroepen:

  • Werkgroep 8-bitters
  • Werkgroep Hardware/Video
  • Werkgroep RISCOS.be

Werkgroep 8-bitters

BBC MicroDe doelcomputers zijn onder meer: Acorn Atom, BBC Micro, Electron, Master 128/512/Compact, EcoNet FileStore

De werkgroep probeert het Acorn acht-bitcomputergebeuren levendig te houden. Ze doet dat door demo’s te geven, software te verzamelen en beschikbaar te stellen om daarmee het gebruik van deze (oude, maar vaak nog heel goede) computer-systemen zo lang als mogelijk is in stand te houden. Leden van deze werkgroep zijn vooral aanwezig op de regiobijeenkomsten in Elst en Delft.

Werkgroep Hardware

De werkgroep komt vrijwel maandelijks bijeen op de derde donderdag van de maand in Delft.

Deze bijeenkomsten zijn er om gezamenlijk of individueel aan hardwareprojecten te werken. Er zijn verschillende ideeën geopperd waar men aan kan werken, maar een lastige storing (bv. een harde schijf die maar niet wil samenwerken met de CD-Romspeler) is nooit te versmaden!

De aanpak is het verzamelen van informatie uit de aanwezige literatuur – het opzetten van een werkplan – de soldeerbout en/of programmeertools ter hand te nemen.

Werkgroep RISCOS.be

De Vlaamse leden van de Big Ben Club hebben zich tevens verenigd in de werkgroep RISCOS.be.

De RISCOS.be-werkgroep is een werkgroep met een hoog techneutengehalte. Hoewel vele onder ons vaak ook gewoon voor de gezelligheid komen. Zoals iedere vereniging trachten we hulp te bieden bij technische problemen maar proberen we via allerlei projecten ook wat bij te leren. De ene keer herstellen we een oude muis en de andere keer proberen we een faseaangestuurde motor via de PC aan te sturen. Als het van ver af maar iets met computers te maken heeft.

Wenst u meer informatie over deze werkgroep, of wil u een kijkje komen nemen stuur dan een mailtje dan wordt u zonder verdere verplichtingen uitgenodigd op een volgende samenkomst. U mag natuurlijk ook gewoon komen binnen wandelen op een van onze vaste avonden.

Deze werkgroep/vereniging heeft ook een eigen website, waar men meer informatie over de werkgroep en de datums van de bijeenkomsten kan vinden.